Kategoriat
Uncategorized

Ominaisuudet, jotka ovat yrittäjän menestyksen taustalla

Yrittäjyys on paitsi palkitsevaa, myös usein pelottavaksi tai vaativaksi maalattu tapa ansaita elantonsa. Monille valinnan- ja tekemisen vapaus sekä oman idean kehittäminen ja työstäminen ovat syitä yrittäjäksi ryhtymiselle, joten ei ihme, että Suomessa oli Tilastokeskuksen teettämän tutkimuksen mukaan yli 300 000 yritystä vuonna 2017, joista naisomistuksessakin oli yksi kolmannesta. Suomessa siis yrittäjäksi ryhtyminen ei ole globaalilla tasolla kovin vaikeaa tai riskialtista, saati epäarvoisuutta tukevaa. Tietyt ominaisuudet helpottavat yrittäjäksi lähtemistä ja auttavat menestymään oman yrityksen luotsaamisessa kohti omaa markkinarakoa.

Motivaatio ja luottamus ideaan sekä ammattitaitoon
Sillä yrittäjä on vastuussa itselleen, eikä esimiehelle, motivaatiota omaan tekemiseen tulee löytyä sekä luottamusta siihen, että oma idea sekä ammattitaito ovat riittävät asiakkaiden tarpeita palvellessa. Yrittäjän motivaatio on usein lähtöisin sisältä päin, pohjautuen kenties tahtoon tehdä maailmasta hieman parempi paikka tai rakentaa palvelu tai tuote, joka vastaa täydellisesti asiakkaan tarpeita. Kenties yrittäjän oma turhautuminen huonoon palveluun tai suurempien yhtiöiden hitauteen toimivat ponnahduslautana tuottaa itse parempaa ja nopeampaa palvelua. Mikä ikinä syy motivaatiolle onkaan, motivoitunut ja itseensä uskova yrittäjä pötkii ideansa kanssa pitkälle.

Tarmokkuus ja suoritushalu

Menestyvän yrittäjän tulee oman motivaationsa lisäksi olla kilpailuhenkinen ja periksiantamaton. Yrittäjyyteen liittyvä epävarmuus ja tunteiden vuoristorata eivät sovi niille, jotka heittävät pyyhkeen kehään ensimmäisten vaikeuksien tullessa kohdalle. Suomalainen sisu tulee tässä yhteydessä väistämättä mieleen. Yrittäjältä tulee löytyä niin sanotusti pippuria sieltä, minne aurinko ei paista, ja nimenomaan tarmokkuus onkin se yrittäjää eteenpäin ajava voima. Välillä menestys ja onnistuminen löytyvätkin monien haasteiden ja vaikeuksien selättämisen jälkeen, ja maistuvat sitä makeammilta.

Oma-aloitteisuus ja itsenäisyys

Yrittäjäksi ryhtyvän tulee pitää mielessä, että ollessaan itselleen vastuussa yrittäjän tulee myös olla hyvin oma-aloitteinen ideoidensa sekä yrityksensä suunnitelmien suhteen sekä toimia tehokkaasti itsenäisesti, ilman valvovia silmiä. Osalle ihmisistä itseohjautuvuus onkin haastavaa, sillä motivaation puuttuessa on vaikeaa innostua mistään muusta kuin minimistä – yrittäjälle tämä ei kuitenkaan sovi, sillä usein siinä vaiheessa, kun motivaatiota ei löydy, usko oman yritysideaankin on lopahtanut.